Laatste nieuws

Verzekeringen en tarieven 2014

 

De praktijk heeft met alle zorgverzekeraars een overeenkomst voor Oefentherapie 2014 afgesloten.

Kinderen onder de 18 jaar:

  • Bij een chronische indicatie (Lijst van Borst): De therapie wordt vanuit de basisverzekering vergoed.
  • Bij een niet chronische indicatie: De eerste 18 behandelingen van de therapie worden vanuit het basispakket vergoed. Mochten meer behandelingen nodig zijn worden deze deels vergoed vanuit een eventuele aanvullende  verzekering, Het is afhankelijk van uw polis en uw zorgverzekeraar hoeveel behandelingen vergoed worden.

18 jaar en ouder :

  • Bij een chronische indicatie (Lijst van Borst): De eerste 20 behandelingen van de therapie worden vanuit de eventueel aanvullende verzekering vergoed. Het is afhankelijk van uw polis en uw zorgverzekeraar hoeveel behandelingen vergoed worden. Vanaf de 21e behandeling worden de behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering.
  • Niet chronische indicatie: De therapie wordt vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Het is afhankelijk van uw polis en uw zorgverzekeraar hoeveel behandelingen vergoed worden.

Bij behandelingen die niet 24 uur van te voren afgezegd zijn, wordt 75 % van het behandeltarief in rekening gebracht. Deze kosten moeten door uzelf betaald worden en worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Vergoedingen Oefentherapie 2014:

Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor Oefentherapie zult u de behandeling na afloop contant bij uw therapeut moeten betalen.

Hiervoor gelden de onderstaande tarieven. 

Prestatie

Tarief

Zitting Oefentherapie

€ 30,00

Zitting Kinderoefentherapie

€ 41,00

Screening

€ 14,00

Intake en onderzoek na screening

€ 29,00

Intake en onderzoek na verwijzing 

€ 40,00

Eenmalig oefentherapeutisch onderzoek 

€ 47,50

Eenmalig kinderoefentherapeutisch rapport 

€ 47,50

Instructie/overleg ouders van de patiënt 

€ 29,00

Behandeling ten huize van de patiënt

€ 39,50

 

Eigenverantwoording:

Om er zeker van te zijn hoeveel behandelingen u vergoed krijgt, kijk dan goed in uw eigen ziektekostenverzekeringspolis, voordat u naar de oefentherapeut voor uw eerste consult komt.

Let bij het afsluiten van uw polis op vergoeding van oefentherapie uit de aanvullende verzekering als u voorheen recht had op vergoeding vanuit de basisverzekering! Op uw eigen polisvoorwaarden van uw zorgverzekering kunt u nakijken hoeveel behandelingen voor Oefentherapie er vergoed worden. U kunt ook uw zorgverzekering hierover bellen voor informatie. U bent zelf verantwoordelijk om goed aan uw therapeut door te geven hoeveel aantal behandelingen uw zorgverzekering aan u vergoed.

Verandering van chronische lijst,bijlage 1 van de zorgverzekeringswet:

Op basis van onderzoek is gebleken dat langdurige fysiotherapie en oefentherapie bij een aantal aandoeningen niet doelmatig is. Daarom heeft de Nederlandse overheid een beperking doorgevoerd in de indicaties in bijlage 1 van het Besluit zorgverzekering. Uw oefentherapeut en uw zorgverzekeraar kunnen u hierover informeren.  

 

Hoogerheide

Antwerpsestraatweg 2

4631 NL Hoogerheide

Telefoon: 0164-700211

 

Oudenbosch

West Vaardeke 11/A,

4731 MA Oudenbosch

Telefoon: 0165-312060

 

Rucphen

Kozijnenhoek80

4715 RG Rucphen

Telefoon: 0165-381972