Laatste nieuws

ZIT MET PIT!

Wie vertelt je hoe je goed achter de computer zit?!

En hoe komt het dat je weleens pijn krijgt in je rug, nek en armen als je te lang bezig bent met de computer of nintendo?

Waar moet je op letten om goed te gaan zitten als je schrijft? Weet je dat je van verkeerd zitten rug, nek en armklachten kunt krijgen?!

Bij ZIT MET PIT leer je dit! Zit met Pit! Is een leuk lesprogramma voor kinderen in groep 5 en 6 van de basisschool. Dé leeftijd dat houdingsveranderingen nog gemakkelijk eigen gemaakt kunnen worden.

Zit met Pit! Wordt gegeven door oefentherapeuten binnen onze praktijk, welke specialisten zijn op het gebied van houdings- en bewegingsklachten. De oefentherapeut komt een aantal keer op school, waardoor de kinderen bewust worden gemaakt waarom een goede zithouding belangrijk is. Dit wordt op een spelende en leuke manier gedaan en ondersteund met een werkboekje. Hierdoor leren de kinderen met behulp van verschillende opdrachten het geleerde toe te passen.

De lessen worden ook individueel in de praktijk aangeboden. Hierdoor is er meer aandacht voor de individuele situatie van het betreffende kind.

De lessen zijn opgebouwd rondom de cartoon PIETJE PIT. Hij geeft het goede en slechte voorbeeld. Op deze manier is het voor kinderen herkenbaar gemaakt.

Dus ZIT MET PIT!

Op school, thuis, achter de computer en tijdens het schrijven om toekomstige klachten te voorkomen.

 

https://www.youtube.com/watch?v=97u6t31GXM4

 

Hoogerheide

Antwerpsestraatweg 2

4631 NL Hoogerheide

Telefoon: 0164-700211

 

Oudenbosch

West Vaardeke 11/A,

4731 MA Oudenbosch

Telefoon: 0165-312060

 

Rucphen

Kozijnenhoek80

4715 RG Rucphen

Telefoon: 0165-381972