Laatste nieuws

Zwanger totaal

ZwangerTotaal is opgezet door oefentherapeuten voor zwangeren met en zonder klachten. In een zwangerschap ondergaat het lichaam in relatief korte tijd grote veranderingen. Soms gaat dit gepaard met bekkenpijn, urineverlies of rugklachten. Gebleken is dat de manier van bewegen hierop van invloed is. Actief bewegen staat daarom centraal in de beweegprogramma’s van ZwangerTotaal. Vrouwen met klachten en zonder klachten hebben veel baat bij het volgen van het beweegprogramma om je voor te bereiden op de komende bevalling en het herstel hierna. Het beweegprogramma bestaat uit prenatale en postnatale lessen. Beide lessen zijn apart van elkaar te volgen. Indien er lichamelijke klachten zijn, kan het soms prettig zijn om individueel dit te volgen.

Kosten

De ZwangerTotaal beweegprogramma's zijn door zorgverzekeraars opgenomen in het aanvullende pakket. Soms is een verwijzing van de huisarts of specialist noodzakelijk.Wanneer je geen klachten hebt is het afhankelijk van je verzekeringsvorm of de kosten vergoed worden. Een aantal zorgverzekeraars hebben daarnaast nog een aparte dekking in hun polis opgenomen voor 'preventieve scholingen of cursussen' (onder andere CZ Groep). De therapeut kan je hier meer over vertellen. Indien je niet voor vergoeding in aanmerking komt zijn de kosten voor eigen rekening. De kosten van het groepstraject tijdens de zwangerschap zijn € 135,-en  het groepstraject na de bevalling € 95,-.

Tijdens de zwangerschap

Dit bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 uur. Je krijgt uitleg welke veranderingen er in je lichaam plaatsvinden en welke klachten hieruit kunnen volgen. Je leert hoe je de klachten kunt verminderen en hoe gezond bewegen hierop invloed heeft. Tevens is er aandacht voor de bevalling, ademhalingstechnieken, ontspannen, houdingen tijdens het opvangen van weeën en perstechnieken worden besproken en geoefend. Er is een partneravond, waarin je samen met je partner tips krijgt. Ook krijg je informatie en handige tips van de verloskundige, die één gastles zal geven.De lessen tijdens de zwangerschap zullen gegeven worden op: -donderdag   19.30u tot 20.30u

Na de zwangerschap

Dit bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1 uur. Je leert hoe je je lichaam het beste laat herstellen en hoe je op een verantwoorde manier aan je conditie kunt werken. Je krijgt adviezen hoe je weer toe kan werken naar je favoriete sport en leert hoe je zonder maar ook mét je baby aan je eigen lichaam kunt werken. Samen met je baby oefen je de houdingen en bewegingen die nodig zijn tijdens de verzorging.

Individuele begeleiding

Soms is het nodig om te starten met een stukje privébegeleiding door de therapeut. Dit geldt niet standaard voor elke deelnemer aan ZwangerTotaal, het is afhankelijk van je klachten. De oefentherapeut maakt een behandelplan om de ergste klachten te laten verminderen, zodat beter ingestapt kan worden in het groepstraject. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om het hele programma individueel te volgen. Ook tijdens de eerste weken kun je bij klachten een beroep doen op de therapeut. Je wordt begeleid in het herstellen van je lichaam en verminderen van de aanwezige klachten. Zodra het voor je lichaam mogelijk is, kun je starten met de postnatale groepstraining.

Voor meer informatie of inschrijven voor een van de beweegprogramma's kan je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. www.zwangertotaal.nl

 

Hoogerheide

Antwerpsestraatweg 2

4631 NL Hoogerheide

Telefoon: 0164-700211

 

Oudenbosch

West Vaardeke 11/A,

4731 MA Oudenbosch

Telefoon: 0165-312060

 

Rucphen

Kozijnenhoek80

4715 RG Rucphen

Telefoon: 0165-381972