Wat is Oefentherapie

Iedereen staat, loopt, zit en tilt. Dit zijn vanzelfsprekende bewegingen waar je nooit bij stil staat, totdat je klachten krijgt.

Door een verkeerde houding of beweging tijdens het dagelijkse leven kunnen klachten ontstaan zoals: spanningshoofdpijn, lage rugklachten en overbelasting in arm/pols tijdens werken achter de computer. Door het verbeteren van eenvoudige bewegingen die je vaak maakt, kun je klachten zelf opheffen. Tijdens de behandelingen krijgt u tips, adviezen en handvatten om ook in de toekomst uw klachten te voorkomen.

Gezond bewegen kun je leren!

Wat doet de oefentherapeut?

Er wordt via de telefoon of e-mail een afspraak met je ingepland bij één van onze therapeuten. Tijdens deze eerste afspraak vindt de intake en het onderzoek plaats. Na de eerste kennismaking zal de therapeut vragen stellen over de aard van de pijnklachten. Daarnaast zal ze informeren naar de activiteiten of handelingen waar je moeite mee hebt of pijn bij ervaart. Hierdoor ontstaat een beter beeld van jouw situatie. Dit gesprek wordt vastgelegd in je persoonlijke dossier.

Na de intake wordt er een onderzoek uitgevoerd waarbij de therapeut niet alleen naar de specifieke klacht kijkt, maar het hele houdings- en bewegingspatroon observeert en onderzoekt. Hierbij wordt aandacht besteed aan de houdingen of bewegingen waarbij beperkingen worden ervaren in het dagelijks leven (bijvoorbeeld zitten achter de computer, staan, autorijden of bukken)

Aan de hand van de intake en het onderzoek wordt er een behandelplan opgesteld welke specifiek is afgestemd op je persoonlijke situatie. Hierbij wordt rekening gehouden met leef- en beroepsomstandigheden.

Cesar/Mensendiecktherapie is een actieve therapie. Een behandeling is helemaal afgestemd op je persoonlijke situatie en behoeften. De oefentherapeut weet als geen ander je te begeleiden, te motiveren en te coachen. De oefeningen gecombineerd met houdings- en bewegingsadviezen leiden tot een effectiever en efficiëntere manier van onder andere zitten, staan, bukken tillen etc. Dit om, met als voornaamste doel, je klachten te verminderen en om de activiteiten en handelingen waar je in het dagelijks leven moeite mee hebt te verbeteren.

Oefentherapie:

  • bij klachten door afwijkende houding/beweging
  • bewustwording van houding en beweging
  • gedrags- en gewoonteverandering in bewegen

Leer zelf klachten genezen en voorkomen!

Waar kunnen wij je nog meer mee helpen?

Kinderoefentherapie

Om te ontwikkelen is voor een kind bewegen erg belangrijk. Soms heeft een kind extra hulp nodig. Wij behandelen kinderen met motorische problemen,
Meer weten

Slaapoefentherapie

Slaapproblemen?? Wij geven u inzicht in gezond slaapgedrag en wat de samenhang is tussen uw klachten en hoe u deze kunt oplossen.
Meer weten

Zwangertotaal

Zwangertotaal is voor zwangere vrouwen (met en zonder rug-, urine- of bekkenklachten) die zich willen voorbereiden op en na de bevalling.
Meer weten