Zit met Pit!

Zitten is het nieuwe roken wordt er ook wel geroepen. Ook kinderen zitten steeds meer. Op school maar ook thuis door bijvoorbeeld het gebruik van computer, telefoon, tablet etc. Het zitten kan leiden tot diverse klachten op jonge en oudere leeftijd.
Zit met Pit! is een lesprogramma voor kinderen vanaf groep 5 van de basisschool, gericht op het aanleren van een goede (werk)houding en een gezonde balans tussen zitten en bewegen. Het programma wordt in de klas aangeboden. Zit met Pit is een interactief programma waar spelenderwijs leren voorop staat.

Bij alle lessen staat de belevingswereld van de kinderen centraal. Het stripfiguur "Pietje Pit" staat centraal in de lessen, opdrachten en oefeningen. De kinderen passen het geleerde toe in de klas en ontvangen na iedere les een brief voor thuis. Ouders/verzorgers worden zo op de hoogte gesteld van het geleerde en kunnen dit ook thuis toepassen.

Zit met Pit! is een erkende en goed beschreven interventie binnen De Gezonde School. Positief beoordeeld door onafhankelijke professionals. Kwaliteit gegarandeerd. Zo draagt Zit met Pit! bij aan een gezonde school.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op!

Waar kunnen wij je nog meer mee helpen?

Oefentherapie

Oefentherapie is gericht op het verbeteren van gewoontes, op het gebied van houding, maar vooral ook van beweging.
Meer weten

Kinderoefentherapie

Om te ontwikkelen is voor een kind bewegen erg belangrijk. Soms heeft een kind extra hulp nodig. Wij behandelen kinderen met motorische problemen,
Meer weten

Zwangertotaal

Zwangertotaal is voor zwangere vrouwen (met en zonder rug-, urine- of bekkenklachten) die zich willen voorbereiden op en na de bevalling.
Meer weten